Logikai elemző - protokoll dekódolással és protokollcsomaglistákkal, könnyen kezelhető felület. Buy It Now!

Logikai elemző


  • 16 ~ 32 csatorna, mintavételi sebesség 200MS / s.
  • Könnyen használható felület.
  • Beépített protokoll dekódolás és protokollcsomag funkció.
  • A maximális adattömörítési arány 1 millió, 1 k memóriát használ, ami 1 G tárolónak felel meg.
  • Ha analóg jelet is meg kell mérni, választhatja a vegyes jel oszcilloszkópját. Link.
Logic Analyzer

IndexLogikai elemző szoftver bemutatása
LA video


Mi az a logikai elemző?

A logikai analizátorok és az oszcilloszkópok az elektronikus jelek mérésére szolgáló eszközök. A különbség az, hogy az oszcilloszkópot az analóg jelek mérésére használják, míg a digitális jelek mérésére logikai analizátort használnak.

Ezen túlmenően a logikai analizátornak több mérőcsatornája van, mint egy oszcilloszkóp (általában több mint 8). Ráadásul a logikai analizátornak több memóriája van, mint az oszcilloszkóp.

A következőkben a két eszköz összehasonlítása történik.

Tétel Oszcilloszkóp Logikai elemző
Mért jel Analog Digital
Channels Less More
Memory Size Smaller Larger

A korai logikai elemzők nagyok és drágák voltak, ezért nem sok ember használta. A később kifejlesztett USB logikai analizátorok kisebbek és olcsóbbak voltak, mint az előző logikai elemzők. Ez a fokozatosan logikai elemzők egyre gyakoribbá váltak.


Hogyan válasszunk egy logikai elemzőt?

A jó logikai analizátornak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

1.Könnyen használható: mérnököknek időnyomása van, és nem tud túl sok időt tölteni egy új eszköz megismerésére. Így a logikai elemzőnek könnyen használhatónak kell lennie.

2.Adat tömörítési funkció: A Összehasonlításképpen, a tömörítési funkció a legtöbb esetben hosszabb felvételi időt biztosít.

3.Buszelemzési funkció: A jó logikai analizátornak nemcsak a buszon kell elemeznie, hanem egy "protokollcsomag lista" funkcióval is rendelkeznie kell. A "protokollcsomag lista nagyon hasznos funkció, és csökkentheti a jelelemzés idejét.

4.CE és FCC tanúsítványok: CE és az FCC tanúsítás az elektronikus termékek alapvető követelményei. Ha egy termék nem kapta meg ezeket a tanúsítványokat, akkor nem lehet megbízható termék.A Perytech logikai analizátor jellemzői

Erőteljes adat-tömörítési funkció

A Perytech logikai analizátorának adattömörítési funkciója 1 millió maximális tömörítési arány. Ez lényegesen meghosszabbítja a mérési időt.

A tömörítési mód elve: normál üzemmódban a logikai elemző minden tárolt adatot elment a memóriába. A tömörítési módban csak a jel változásakor rögzíti az adatokat. Mivel nem minden jelváltozás történik minden mintavételi időpontban, a tömörítési funkció jelentősen növelheti a felvételi időt.

Valódi tesztpélda, a tesztjel egy 100 Hz-es órajel, a memória 128 k-ra állítása, a mintavételi frekvencia 200 MS / s-ra állítása, a logikai elemző, amely nincs tömörítési funkcióval, körülbelül 0,65 ms-os adatokat rögzít. A régi logikai analizátorok tömörítési aránya csak 256, és felvételi ideje körülbelül 167 ms. A Perytech logikai elemzőjének maximális tömörítése 2 ^ 20, ami 1 millió. Ugyanezen feltételek mellett a Perytech logikai analizátorának rögzítési ideje meghaladja a 640 000 ms-ot.

A következő ábra a három típusú logikai analizátor rögzítési idejét mutatja be. A kompressziós funkcióval nem rendelkező logikai analizátorok 128 G memóriát igényelnek, 640 000 ms-on rögzítve ugyanazon feltételek mellett.

compression ratio

Mi a maximális rögzítési idő a tömörítési módban?

A tömörítési módban a felvételi idő az adatfrekvencia gyakoriságához kapcsolódik. Például, ha a jel 1 ms-onként változik, a 8 k-os memóriaidő 8 másodperc.

1 ms * 8000 = 8 s

A tömörítési mód tényleges tesztje

Az alábbi ábra az USB-kommunikációt jelzi, amikor egy USB-egeret csatlakoztat. A 200 MS / s mintavételezési frekvencia 64 KB memóriarekord 5,478 másodpercig. A tömörítési mód nélkül ugyanaz a felvételi idő minden csatornához 1,09 G memóriát igényel.

compress demo USB

A következő kép egy PLC RS-232 kommunikációját mutatja. Az 19200 RS-232 átviteli sebesség körülbelül 240 ms-onként kommunikál. A logikai analizátor mintavételi frekvenciája 200 MS / s volt. Összességében 64 kb memóriát vettünk fel 76,9 másodpercig. A tömörítési mód nélkül ugyanaz a felvételi idő minden csatornához 15,38 G memóriát igényelne.

compress demo RS232


A következő videó a tömörítési mód bemutatása:
LA compress video


Könnyen használható interfész

Bár a logikai elemzők erőteljesek, sok kutató nem használja fel őket, mert sok időre van szükség ahhoz, hogy megtanulják, hogyan kell használni őket. Egyes logikai analizátorok felhasználói kézikönyvei meghaladják az 1000 oldalt. A mérnököknek nincs annyi időük, hogy megtanulják, hogyan kell használni egy új eszközt.

A felhasználók igényeinek megértésével a Perytech a legegyszerűbb kezelőfelülettel fejleszti a logikai analizátorokat. A Perytech összes logikai elemzője intuitív, a felhasználók minden funkciót sikeresen használhatnak a felhasználói kézikönyv nélkül. Továbbá számos könnyen használható funkciót fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a jelek megfigyelését és az adatok elemzését.


Egyszerűsített eszköztár

Csak a leggyakrabban használt funkciók vannak fenntartva az eszköztárban, hogy elkerüljék a felhasználók zavarását. Az ikonok egyszerűek és világosak, ami azt jelenti, hogy a felhasználók több év után sem fogják elfelejteni, hogyan kell használni a készüléket. A speciális funkciók a legördülő menüben érhetők el.

LA panel

Az alapvető művelet csak két lépést igényel

1. LÉPÉS: A triggerállapot beállításához kattintson a „Trigger” mezőre (az egér kurzor az alábbi képen).

2. LÉPÉS: Nyomja meg a "RUN" gombot.

LA 2 steps

Kényelmes csatorna panel funkció

A képernyő bal oldalán található csatorna panel a jelek mérésére szolgáló csatornák konfigurálására használható. Beállíthatja a csatornák és buszok nevét, hozzáadhat / távolíthat el csatornákat, másolhatja / beillesztheti a csatornákat, és módosíthatja a csatornák színét. A kívánt csatornákat a Ctrl + bal egérgombbal is kiválaszthatja, majd csoportosíthatja a csatornákat egy buszra („Csoportos buszon”).

group BUS

Buszelemzés funkció

A Perytech logikai elemzője egy busz dekódolási funkciót biztosít, amely segít a felhasználónak automatikusan elemezni a különböző buszértékeket. Ez jelentős időt takaríthat meg. Az alábbi kép az I2C busz tényleges elemzését mutatja Perytech logikai elemzőjével.

I2C BUS

Az alábbi kép az UART (RS-232) BUS (4 csatorna) elemzését mutatja.

4 UART decode

Az alapértelmezett busz dekódolási formátum hexadecimális (Hex) értékekben van. Kiválaszthatja a tizedes vagy ASCII formátumot is. A következő kép az ASCII formátumban látható UART busz.

UART ASCII

Továbbá, a Perytech logikai elemzője protokollcsomag-lista funkcióval rendelkezik. Ez a funkció egymás után megjeleníti a dekódolt csomagokat egy ablakban. Viszonylag könnyű ellenőrizni a csomagátvitelt, mert több ablakban ellenőrizheti a hullámforma nézetét. Az alábbi ábra egy olyan ablak képe, amely az I2C-busz protokollcsomag-listáját mutatja be. A Perytech folyamatosan javítja az új buszelemző funkciót, bármikor megoszthatja velünk az új buszelemzés funkcióra vonatkozó követelményeit.

packet list

Az alábbiakban az USB-csomag listája látható. Ha nagy mennyiségű adat van, akkor a protokollcsomagok listája sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a hullámforma dekódolása.

USB packet list

A protokollcsomag lista exportálható szöveges (* .txt) vagy Excel fájlként (* .csv).

packet list export

Egyéb funkciók
Kurzor funkció

Kattintson a jobb egérgombbal a „vonalzó területre” (ahogy az alább látható) a képernyő tetején, és megjelenik a kurzor funkció menü. Kiválaszthatja az A és B kurzort, vagy léphet az A, B és T („Trigger”) kurzor pozíciókba. A kurzort a bal egérgombbal húzhatja. Ha egy kurzort húz egy hullámforma széléhez, akkor a bal gomb megnyomása után automatikusan a vonalhoz igazodik.

LA cursor

Adatszűrő funkció

Az adatszűrő funkció a szükséges adatok kiszűrésére használható. Az alábbi kép SPI jelet jelenít meg. Mivel az adatintervallum viszonylag hosszú, csak az adatok egy része figyelhető meg a képen.

no filter

Itt használhatjuk a szűrőfunkciót, és beállíthatjuk az adatok kivonását, ha az engedélyező jel (A0) alacsony, a következő képernyőkép szerint:

data filter

Az adatszűrő beállítása után a mért eredmény a következő hullámalakokban jelenik meg. Ha az „engedélyező jel” magas, az adatokat kiszűrjük, csak az alacsony engedélyezésű jel adatait hagyjuk. A "különálló adat" funkció megőrzi a szűrt adatok egy részét, amely az adatok elkülönítésére használható. Ez hasznos lehet az adatok elemzéséhez. Az alapértelmezett beállítás engedélyezve van, de a felhasználók letilthatják ezt a funkciót.

with filter

Frekvencia számláló funkció

A frekvencia számláló funkció maximum 10 számjegyből állhat. A legmagasabb pontosság 0,1 Hz, a maximálisan mérhető frekvencia 200 Mhz.

Frequency Counter

Adat exportálás funkció

A szoftver lehetővé teszi a hullámformájú adatok exportálását szövegfájlokként, hogy a felhasználók elemezhessék az adatokat, vagy más programok is hozzáférhessenek az adatokhoz, ahogy az alább látható.

waveform export

Protokollcsomag-trigger funkció

A csomagkapcsoló funkció segít megtalálni a kívánt csomagot. Ha ez a funkció be van kapcsolva, a rendszer adatokat rögzít és ellenőrzi a csomagokat, amíg meg nem jelenik a kívánt csomag. Amikor megjelenik egy csomag, a rendszer leállítja az adatok rögzítését és a csomagadatokat mutatja a képernyőn.

packet trigger

Szinkronizált mozgatás funkció

A szinkronizált mozgás funkció akkor hasznos, ha meg szeretné vizsgálni a két fájl közötti különbségeket. Nyissa meg a két fájlt, és aktiválja ezt a funkciót, majd a kurzorral válassza ki a T, A vagy B jelet kezdőpontként. A két fájl hullámformái igazodnak a kezdőponthoz, és a szinkron mozgás nagyítható és megfigyelhető.

Synchronized Move

Analóg kijelző

Az értékek mellett a busz analóg formában is megjeleníthető.

analog display

A Perytech logikai elemzőjének más hardverfunkciói vannak, amelyeket röviden bemutatunk.

Width Trigger. A trigger aktiválódik, ha a jelek nagyobbak vagy kisebbek, mint a beállított időszélesség.

Delay Trigger. A trigger aktiválódik, ha egy meghatározott idő eltelt a triggerjel észlelése után. A trigger késleltetés a jelek megfigyelésére szolgál a trigger után.

Noise Filter. Magas zajú környezetben a felhasználók a hardverszűrő funkciót használhatják a zaj kiszűrésére.

Ingyenes frissítés. Egész életen át tartó ingyenes szoftverfrissítés.Próbálja ki a szoftvert

A szoftver bemutató módot biztosít, így először kipróbálhatja a szoftvert a hardver nélkül. Kérjük, olvassa el a szoftver letöltési weboldalát. Üdvözöljük a szoftver letöltését.

Logikai elemző fizikai megjelenése

A Perytech Logic Analyzers egy fekete alumínium ötvözetből áll, kiváló textúra. Az ötvözet burkolata tisztított felületkezelést tesz lehetővé annak biztosítása érdekében, hogy a külső nagyon divatos legyen. A készülék kicsi, könnyű és hordozható.

Logic Analyzer

Az elülső és a hátsó panelek lézergravírozottak. Ez nemcsak esztétikai, hanem jövőbeni festékhámlási problémákkal nem rendelkezik.

Logic Analyzer

Tartozékok: Külső doboz, logikai elemző, LA-klipek, Clip Line, lemez, USB 2.0 kábel.Hogyan lehet megvásárolni termékeinket?

Négyféle módon lehet megvásárolni termékeinket.

1.Vásároljon közvetlenül tőlünk: T / T-t, PayPal-t és Alipay-t fogadunk el. Kérjük, forduljon hozzánk közvetlenül. Lépjen kapcsolatba velünk

2.Vásárlás a helyi forgalmazóktól: Keressen a közelben lévő kereskedőket és vásárolhat tőlük. Link

3.eBay: Van egy eBay üzletünk is. Nyugodtan látogasson el az eBay üzletünkbe. eBay áruház

4.Amazon: Termékeinket az Amazon-on keresztül is megvásárolhatja. Nyugodtan látogasson el Amazon üzletünkbe. Amazon üzlet.Specifikációs táblázat

Model PLA-32128 PLA-321M PLA-322M
Channels 32 32 32
Memory Depth
(Per Channel)
128k 1M 2M
Compress Mode
Max Equal Depth
128G 1T 2T
Compress Mode
Max Record Time(Sec)
640 5000 10000
Max Sample Rate 200MS/s
Bandwidth 100MHz
Max Compression
Ratio
2^20(More than 1 million)
Available Channels
for Compression
16
Noise Filter Support hardware glitch filter with 1 or 2 sampling width
Trigger Type Rising Edge, Failing Edge, Either Edge, High, Low, None
Width Trigger Support trigger condition that signal is greater than or less than
specific Width Time
Trigger Position Trigger position can be adjusted for occupying 10% to 90% of memory,
and the default value is 10%
Trigger Voltage Range +6V ~ -6V
Trigger Voltage Resolution 0.1V
Max Input Voltage ±30V
Protocol Decode I2C, SPI, UART, I2S, PS2, 1-Wire, USB 1.1, S/PDIF, SD 1.1/2.0, CAN Bus,
Lin Bus,3-Wire, Microwire, SSI, Miller, Manchester, SM Bus, PM Bus, Modbus,
Jtag, DMX512, LPC, SWD, HDLC, RC-5, ESPI, Wiegand, QI, HDMI CEC,
MII/RMII/GMII, DALI, GPIB, UNI/O, MIDI, FlexRay, (be on the increase)
Software Upgrade Free
OS Support Windows XP / Vista / Windows 7 /
Windows 8.1 (32 & 64) / Windows 10 (32 & 64)
Interface USB 2.0
Power Source USB(DC 5V, 500mA)
Dimension 134 x 89 x 24(mm)
Weight 220g
Warranty 3 yearsA termék elnyerte a CE & FCC tanúsítványt.

CE FCC