Az MSO - oszcilloszkóp és logikai elemző funkciókkal rendelkezik. Vedd meg most!

Vegyes jelű oszcilloszkóp (MSO)


  • Mind logikai elemző, mind oszcilloszkóp funkcióval rendelkezik
  • Felhasználóbarát felület
  • Az USB oszcilloszkóp hatékony funkciókkal rendelkezik és könnyen használható
  • A logikai analizátor támogatja a busz dekódolást és a protokollcsomag-listát
  • A logikai elemző maximális adattömörítési aránya 1 millió, 1k memóriát használ, ami 1G tárolónak felel meg
MSO

IndexMi az MSO?

Az MSO egyesíti az oszcilloszkóp és a logikai analizátor funkcióit. Az oszcilloszkópok és a logikai analizátorok gyakran az elektronikában használt eszközök. Bár mindkettő használható elektromos jelek mérésére, különböző funkciókkal rendelkeznek. Az oszcilloszkópokat analóg jelek mérésére használják, a képernyőket folyamatosan frissítve, hogy a felhasználók megfigyelhessék a hullámformák változásait. A logikai analizátorokat a digitális jelek mérésére használják, és a megfigyelt hullámformák csak két Boole értékű állapotot (0 és 1) mutatnak. A logikai analizátorok több csatornával és nagyobb memóriával rendelkeznek, mint az oszcilloszkópok. Néhány logikai elemzőnek van egy busz dekódolási funkciója. Általában a logikai elemzők képernyõi nem frissülnek gyorsan.Ehelyett ezeket a képernyőket használják a rögzített jelek gondos ellenőrzésére.

A Perytech USB MSO rendelkezik oszcilloszkóp és logikai elemző szoftverrel. Az oszcilloszkóp szoftver az alábbiakban látható. A szoftver panel hasonló a hagyományos oszcilloszkóphoz, és alkalmas az analóg jelek valós idejű változásainak megfigyelésére.

DSO panel

A logikai elemző szoftver a következő képen látható (az eredeti kép megjelenítéséhez kattintson a képre). A logikai elemzőnek olyan funkciói vannak, amelyek alkalmasak több csatorna és viszonylag hosszú digitális jelek ellenőrzésére. Továbbá a logikai analizátornak van egy busz dekódoló funkciója.

LA 32 channel

Az MSO mód egyidejűleg a digitális és analóg hullámformákat méri, az alábbi ábrán látható módon (az eredeti kép megjelenítéséhez kattintson a képre). Tizenhat logikai analizátor csatorna használható MSO módban.

MSO mode


Az oszcilloszkóp funkció jellemzői


1. jellemző: Könnyen használható felület

Sok USB oszcilloszkóp szoftver tervez egy ablak formátumra, mert ez a forma a legegyszerűbb tervezés. Az ilyen kialakítás azonban nagyon eltér a tényleges oszcilloszkópoktól, és nehézségeket és kellemetlenségeket okoz a felhasználók számára.

A Perytech USB oscilloszkóp szoftverének kialakítása hasonló a tényleges oszcilloszkóphoz, amint azt az alábbi képernyőkép mutatja. Az interfész rendkívül könnyen használható, és a legtöbb felhasználó az összes funkciót még felhasználói kézikönyv hiányában is üzemeltetheti.

DSO panel

A szoftverpanel öt méretben jeleníthető meg, vagy teljes képernyős módban jeleníthető meg.

DSO panel zoom

2. jellemző: Erőteljes szoftverfunkció

A szoftver számos automatikus mérési funkciót tartalmaz, mint például a maximális érték, a minimális érték, a frekvencia és az időszak.

DSO measure function

A kurzorok funkció hasznos és kényelmes a jelentések írásához.

DSO cursor function

Az Áttekintés funkcióban a képernyő felső részén látható a teljes hullámforma, és a hullámforma nagyított része látható. A szürke területet felfelé lehet húzni, vagy az alsó görgetősáv segítségével a megjelenített részt mozgathatja.

DSO overview

Az FFT funkció bekapcsolható a frekvenciatartomány megtekintéséhez. Az FFT funkció automatikusan felismeri a csúcsértékeket.

FFT function

Az egyenértékű mintavételi funkció: időszakos jelek esetén ez a függvény 4 GS / s mintavételi frekvenciával elemezheti a jeleket és grafikonokat. Ez a funkció növeli a mintavételi felbontást, és több részletet nyújt a felhasználónak.

Equivalent Sampling

Az oszcilloszkóp szoftver számos matematikai funkcióval rendelkezik, mint például hozzáadás, kivonás, szorzás, osztás és négyzet.

Math function

Lissajous görbe, XY módban jelenik meg.

XY mode

A frekvencia számláló funkciója 0,1 Hz

Frequency Counter

A mentési fájl funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy * .png, * .bmp vagy * .csv (Excel fájlok) és * .txt vagy * .m (MATLAB fájlok) fájlokat menthessenek. Az alábbi ábra a MATLAB "plot ()" függvényt használja a hullám grafikonjának rajzolására.

Matlab

3. jellemző: halmozási funkció

A halmozási funkció több oszcilloszkóp kombinálására szolgál. Legfeljebb négy USB-oszcilloszkóp állítható 8-csatornás oszcilloszkópként.

DSO stack

4. jellemző: LabVIEW API-t biztosít

A LabVIEW segítségével mérési programot lehet kialakítani.

Labview LabviewA logikai elemző funkció funkciói


Erőteljes adat-tömörítési funkció

A Perytech logikai analizátorának adattömörítési funkciója 1 millió maximális tömörítési arány. Ez lényegesen meghosszabbítja a mérési időt.

A tömörítési mód elve: normál üzemmódban a logikai elemző minden tárolt adatot elment a memóriába. A tömörítési módban csak a jel változásakor rögzíti az adatokat. Mivel nem minden jelváltozás történik minden mintavételi időpontban, a tömörítési funkció jelentősen növelheti a felvételi időt.

Valódi tesztpélda, a tesztjel egy 100 Hz-es órajel, a memória 128 k-ra állítása, a mintavételi frekvencia 200 MS / s-ra állítása, a logikai elemző, amely nincs tömörítési funkcióval, körülbelül 0,65 ms-os adatokat rögzít. A régi logikai analizátorok tömörítési aránya csak 256, és felvételi ideje körülbelül 167 ms. A Perytech logikai elemzőjének maximális tömörítése 1 millió. Ugyanezen feltételek mellett a Perytech logikai analizátorának rögzítési ideje meghaladja a 640 000 ms-ot.

A következő ábra a három típusú logikai analizátor rögzítési idejét mutatja be. A kompressziós funkcióval nem rendelkező logikai analizátorok 128 G memóriát igényelnek, 640 000 ms-on rögzítve ugyanazon feltételek mellett.

compress ratio

Mi a maximális rögzítési idő a tömörítési módban?

A tömörítési módban a felvételi idő az adatfrekvencia gyakoriságához kapcsolódik. Például, ha a jel 1 ms-onként változik, a 8 k-os memóriaidő 8 másodperc.

1 ms * 8000 = 8 s

A tömörítési mód tényleges tesztje

Az alábbi ábra az USB-kommunikációt jelzi, amikor egy USB-egeret csatlakoztat. A 200 MS / s mintavételezési frekvencia 64 KB memóriarekord 5,478 másodpercig. A tömörítési mód nélkül ugyanaz a felvételi idő minden csatornához 1,09 G memóriát igényel.

compress demo USB

A következő kép egy PLC RS-232 kommunikációját mutatja. Az 19200 RS-232 átviteli sebesség körülbelül 240 ms-onként kommunikál. A logikai analizátor mintavételi frekvenciája 200 MS / s volt. Összességében 64 kb memóriát vettünk fel 76,9 másodpercig. A tömörítési mód nélkül ugyanaz a felvételi idő minden csatornához 15,38 G memóriát igényelne.

compress demo RS232


A következő videó a tömörítési mód bemutatása:
LA compress video


Könnyen használható interfész

Bár a logikai elemzők erőteljesek, sok kutató nem használja fel őket, mert sok időre van szükség ahhoz, hogy megtanulják, hogyan kell használni őket. Egyes logikai analizátorok felhasználói kézikönyvei meghaladják az 1000 oldalt. A mérnököknek nincs annyi időük, hogy megtanulják, hogyan kell használni egy új eszközt.

A felhasználók igényeinek megértésével a Perytech a legegyszerűbb kezelőfelülettel fejleszti a logikai analizátorokat. A Perytech összes logikai elemzője intuitív, a felhasználók minden funkciót sikeresen használhatnak a felhasználói kézikönyv nélkül. Továbbá számos könnyen használható funkciót fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a jelek megfigyelését és az adatok elemzését.


Egyszerűsített eszköztár

Csak a leggyakrabban használt funkciók vannak fenntartva az eszköztárban, hogy elkerüljék a felhasználók zavarását. Az ikonok egyszerűek és világosak, ami azt jelenti, hogy a felhasználók több év után sem fogják elfelejteni, hogyan kell használni a készüléket. A speciális funkciók a legördülő menüben érhetők el.

LA panel

Az alapvető művelet csak két lépést igényel

1. LÉPÉS: A triggerállapot beállításához kattintson a „Trigger” mezőre (az egér kurzor az alábbi képen).

2. LÉPÉS: Nyomja meg a "RUN" gombot.

LA 2 steps

Kényelmes csatorna panel funkció

A képernyő bal oldalán található csatorna panel a jelek mérésére szolgáló csatornák konfigurálására használható. Beállíthatja a csatornák és buszok nevét, hozzáadhat / távolíthat el csatornákat, másolhatja / beillesztheti a csatornákat, és módosíthatja a csatornák színét. A kívánt csatornákat a Ctrl + bal egérgombbal is kiválaszthatja, majd csoportosíthatja a csatornákat egy buszra („Csoportos buszon”).

group BUS

Buszelemzés funkció

A Perytech logikai elemzője egy busz dekódolási funkciót biztosít, amely segít a felhasználónak automatikusan elemezni a különböző buszértékeket. Ez jelentős időt takaríthat meg. Az alábbi kép az I2C busz tényleges elemzését mutatja Perytech logikai elemzőjével.

I2C BUS

Az alábbi kép az UART (RS-232) BUS (4 csatorna) elemzését mutatja.

4 UART decode

Az alapértelmezett busz dekódolási formátum hexadecimális (Hex) értékekben van. Kiválaszthatja a tizedes kijelzőt vagy az ASCII-t is (ez a beállítás megtalálható a Menü → Opciók → Csomag adatformátum) formátumban. A következő kép az ASCII formátumban látható UART busz.

UART ASCII

Továbbá, a Perytech logikai elemzője protokollcsomag-lista funkcióval rendelkezik. Ez a funkció egymás után megjeleníti a dekódolt csomagokat egy ablakban. Viszonylag könnyű ellenőrizni a csomagátvitelt, mert több ablakban ellenőrizheti a hullámforma nézetét. Az alábbi ábra egy olyan ablak képe, amely az I2C-busz protokollcsomag-listáját mutatja be. A Perytech folyamatosan javítja az új buszelemző funkciót, bármikor megoszthatja velünk az új buszelemzés funkcióra vonatkozó követelményeit.

packet list

Az alábbiakban az USB-csomag listája látható. Ha nagy mennyiségű adat van, akkor a protokollcsomagok listája sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a hullámforma dekódolása.

USB packet list

A protokollcsomag lista exportálható szöveges (* .txt) vagy Excel fájlként (* .csv).

packet list export

Egyéb funkciók
Kurzor funkció

Kattintson a jobb egérgombbal a „vonalzó területre” (ahogy az alább látható) a képernyő tetején, és megjelenik a kurzor funkció menü. Kiválaszthatja az A és B kurzort, vagy léphet az A, B és T („Trigger”) kurzor pozíciókba. A kurzort a bal egérgombbal húzhatja. Ha egy kurzort húz egy hullámforma széléhez, akkor a bal gomb megnyomása után automatikusan a vonalhoz igazodik.

LA cursor

Adatszűrő funkció

Az adatszűrő funkció a szükséges adatok kiszűrésére használható. Az alábbi kép SPI jelet jelenít meg. Mivel az adatintervallum viszonylag hosszú, csak az adatok egy része figyelhető meg a képen.

no filter

Itt használhatjuk a szűrőfunkciót, és beállíthatjuk az adatok kivonását, ha az engedélyező jel (A0) alacsony, a következő képernyőkép szerint:

data filter

Az adatszűrő beállítása után a mért eredmény a következő hullámalakokban jelenik meg. Ha az „engedélyező jel” magas, az adatokat kiszűrjük, csak az alacsony engedélyezésű jel adatait hagyjuk. A "különálló adat" funkció megőrzi a szűrt adatok egy részét, amely az adatok elkülönítésére használható. Ez hasznos lehet az adatok elemzéséhez. Az alapértelmezett beállítás engedélyezve van, de a felhasználók letilthatják ezt a funkciót.

with filter

Frekvencia számláló funkció

A frekvencia számláló funkció maximum 10 számjegyből állhat. A legmagasabb pontosság 0,1 Hz, a maximálisan mérhető frekvencia 200 Mhz.

Frequency Counter

Adat exportálás funkció

A szoftver lehetővé teszi a hullámformájú adatok exportálását szövegfájlokként, hogy a felhasználók elemezhessék az adatokat, vagy más programok is hozzáférhessenek az adatokhoz, ahogy az alább látható.

waveform export

Csomagcsomag funkció

A csomagkapcsoló funkció segít megtalálni a kívánt csomagot. Ha ez a funkció be van kapcsolva, a rendszer adatokat rögzít és ellenőrzi a csomagokat, amíg meg nem jelenik a kívánt csomag. Amikor megjelenik egy csomag, a rendszer leállítja az adatok rögzítését és a csomagadatokat mutatja a képernyőn.

packet trigger

Szinkronizált mozgatás funkció

A szinkronizált mozgás funkció akkor hasznos, ha meg szeretné vizsgálni a két fájl közötti különbségeket. Nyissa meg a két fájlt, és aktiválja ezt a funkciót, majd a kurzorral válassza ki a T, A vagy B jelet kezdőpontként. A két fájl hullámformái igazodnak a kezdőponthoz, és a szinkron mozgás nagyítható és megfigyelhető.

Synchronized Move

Analóg kijelző

Az értékek mellett a busz analóg formában is megjeleníthető.

analog display

A Perytech logikai elemzőjének más hardverfunkciói vannak, amelyeket röviden bemutatunk.

Trigger szélesség. A trigger aktiválódik, ha a jelek nagyobbak vagy kisebbek, mint a beállított időszélesség.

Trigger késleltetés. A trigger aktiválódik, ha egy meghatározott idő eltelt a triggerjel észlelése után. A trigger késleltetés a jelek megfigyelésére szolgál a trigger után.

Zajszűrő. Magas zajú környezetben a felhasználók a hardverszűrő funkciót használhatják a zaj kiszűrésére.

Ingyenes frissítés. Egész életen át tartó ingyenes szoftverfrissítés.Bevezetés az MSO módba

Az MSO mód egyszerre mérheti a digitális és analóg hullámformákat. Az MSO módot a logikai elemző szoftver menüjében az alábbiak szerint lehet kiválasztani.

measurement mode

A következő kép az I2S jelek tényleges mérését jelenti. Az I²S egy digitális audió interfész, amelyet gyakran használnak az audio DAC-okban. A felső három digitális jel az I²S jelek. Az alsó két analóg jel a bal és jobb akusztikus csatornák hullámformái.

I2S

Nagyítson, hogy a dekódolt I2S csomagok tetején legyenek láthatók.

I2S packet


Próbálja ki a szoftvert

A szoftver bemutató módot biztosít, így először kipróbálhatja a szoftvert a hardver nélkül. Kérjük, olvassa el a szoftver letöltési weboldalának linkjét. Üdvözöljük a szoftver letöltését.


Az MSO megjelenése

A Perytech MSO egy fekete alumínium ötvözetből áll, kiváló szerkezetű. Az ötvözet burkolata tisztított felületkezelést tesz lehetővé annak biztosítása érdekében, hogy a külső nagyon divatos legyen.

MSO

A panelen levő betűk és a burkolat a lézeres gravírozási technológiával történik. A betűk nem pelyhesek vagy héjaznak, mint a festékek és a címkék.

MSO

Tartozékok: külső doboz, MSO, két oszcilloszkóp szonda, LA klipek, klipszalag, lemez és USB 2.0 kábel.

A tartozékok két kiváló minőségű, 100 MHz-es oszcilloszkóp szondát tartalmaznak.

probe

probe

LA clips

USB line

software disc

Hogyan lehet megvásárolni termékeinket?

Négyféle módon lehet megvásárolni termékeinket.

1.Vásároljon közvetlenül tőlünk: T / T-t, PayPal-t és Alipay-t fogadunk el. Kérjük, forduljon hozzánk közvetlenül. Lépjen kapcsolatba velünk

2.Vásárlás a helyi forgalmazóktól: Keressen a közelben lévő kereskedőket és vásárolhat tőlük. Link

3.eBay: Van egy eBay üzletünk is. Nyugodtan látogasson el az eBay üzletünkbe. eBay áruház

4.Amazon: Termékeinket az Amazon-on keresztül is megvásárolhatja. Nyugodtan látogasson el Amazon üzletünkbe. Amazon üzlet.Specifikációs táblázat


Oszcilloszkóp specifikációs táblázat
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Sampling Rate
(use 1 channel)
400MS/s
Sampling Rate
(use 2 channels)
200MS/s
Bandwidth 100MHz
Channel 2
Memory 40k per Channel
Input Impedance 1MΩ±1% // 20pF±5%
Max. Input Voltage
(for 1:1 probe)
40Vpk (DC + AC peak)
Input Coupling AC, DC
Vertical Resolution 8 bits
Vertical Sensitivity 2mV/DIV to 5V/DIV (as 2-5-10 step)
Vertical Range 8 divisions
Offset Level ±4 divisions
Offset Increments 0.1 division
DC Accuracy ±3%
Time Base Range 200 ms ~ 5 ns
Time Accuracy 25 ppm
Time Display Range 10 Divisions
Trigger Type Rising, Falling, Delay-Trigger
Trigger Mode Auto, Normal, Single
Trigger Level ±4 divisions
Trigger Increments 0.1 division
Measurement Vpp, Vmax, Vmin, Vmean, Period, Frequency, Average, RMS, High,
Low, Amplitude, Middle, Rise Time, Fall Time, +Overshoot,
-Overshoot, +Preshoot, -Preshoot, +Width, -Width
Cursor Time difference, Voltage difference, FFT Frequency, FFT dbv
Equivalent Sample 4GS/s
Calibration Output 2.5V, 1kHzLogikai elemző specifikációs táblázat
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Channels 16 16 32 32 32
Memory Depth
(Per Channel)
64k 128k 128k 1M 2M
Compression Mode
Max Equal Depth
64G 128G 128G 1T 2T
Compression Mode
Max Record Time(Sec)
320 640 640 5000 10000
Max Sample Rate 200MS/s
Bandwidth 100MHz
Max Compression
Ratio
1 million
Available Channels
for Compression
16
Noise Filter Support hardware glitch filter with 1 or 2 sampling width
Trigger Type Rising Edge, Failing Edge, Either Edge, High, Low, None
Width Trigger Support trigger condition that signal is greater than or less than
specific Width Time
Trigger Position Trigger position can be adjusted for occupying 10% to 90% of memory,
and the default value is 10%
Trigger Voltage Range +6V ~ -6V
Trigger Voltage Resolution 0.1V
Max Input Voltage ±30V
Protocol Decode I2C, SPI, UART, I2S, PS2, 1-Wire, USB 1.1, S/PDIF, SD 1.1/2.0, CAN Bus,
Lin Bus,3-Wire, Microwire, SSI, Miller, Manchester, SM Bus, PM Bus, Modbus,
Jtag, DMX512, LPC, SWD, HDLC, RC-5, ESPI, Wiegand, QI, HDMI CEC,
MII/RMII/GMII, DALI, GPIB, UNI/O, MIDI, FlexRay, (be on the increase)
Software Upgrade Free
Input Impedance 500KΩ / 10pFEgyéb specifikációs táblázat
OS Support Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8.1 (32 & 64) / Windows 10 (32 & 64)
Interface USB 2.0
Power Source USB (DC 5V, 500mA)
Dimension 162 x 116 x 24 (mm)
Weight 326 g
Warranty 3 years


A termék CE és FCC tanúsítványokkal rendelkezik.
CE FCC