Logic Analyzer - met protocoldecodering en protocolpakketlijsten, gebruiksvriendelijke interface. Buy It Now!

Logic Analyzer


  • 16 ~ 32 kanalen, sample rate 200MS / s.
  • Eenvoudig te gebruiken interface.
  • Ingebouwde protocoldecodering en protocolpakketlijstfunctie.
  • De maximale gegevenscompressiesnelheid van 1 miljoen gebruikt 1 k geheugen, gelijk aan 1 G opslag.
  • Als u ook een analoog signaal wilt meten, kunt u onze mixed-signal oscilloscoop kiezen. Link.
Logic Analyzer

IndexLogic Analyzer Software demonstratie
LA video


Wat is een logica-analysator?

Logische analysatoren en oscilloscopen zijn instrumenten die worden gebruikt voor het meten van elektronische signalen. Het verschil is dat een oscilloscoop wordt gebruikt om analoge signalen te meten, terwijl een logische analysator wordt gebruikt om digitale signalen te meten.

Bovendien heeft een logische analysator meer meetkanalen dan een oscilloscoop (in het algemeen meer dan 8). Bovendien heeft een logische analysator meer geheugen dan een oscilloscoop.

Het volgende is een vergelijking van de twee instrumenten.

Item Oscilloscoop Logic Analyzer
Gemeten signaal Analog Digital
Channels Less More
Memory Size Smaller Larger

Vroege logica analysers waren groot en duur, daarom hebben niet veel mensen het gebruikt. USB-logica-analyzers, die later werden ontwikkeld, waren kleiner en goedkoper dan de vorige logica-analysators. Dit maakte geleidelijk logica-analysators gebruikelijker.


Hoe een logicanalysator kiezen?

Een goede logica-analysator moet aan de volgende vereisten voldoen:

1.Eenvoudig te gebruiken: ingenieurs hebben tijdsdruk en kunnen niet te veel tijd besteden aan het leren van een nieuwe tool. Een logica-analysator moet dus gemakkelijk te gebruiken zijn.

2.Gegevenscompressiefunctie: als er geen compressie is, kan 1 G geheugen slechts 5 seconden signaal opnemen met een bemonsteringssnelheid van 200 MS / s. Ter vergelijking: de compressiefunctie zorgt in de meeste situaties voor een langere opnametijd.

3.Busanalysefunctie: een goede logica-analysator moet niet alleen in staat zijn om de bus te analyseren, maar ook een "protocolpakketlijst" -functie hebben.De "protocolpakketlijst is een zeer nuttige functie en kan de signaalanalysetijd verkorten.

4.CE- en FCC-certificeringen: CE- en FCC-certificering zijn basisvereisten voor elektronische producten. Als een product deze certificeringen niet heeft ontvangen, is het mogelijk geen betrouwbaar product.De kenmerken van Perytech logic-analyser

Krachtige gegevenscompressiefunctie

Perytech's logic analyzer heeft een datacompressiefunctie met een maximale compressieratio van 1 miljoen. Dit verlengt de meettijd aanzienlijk.

Het principe van de compressiemodus: in de normale modus slaat de logicanalysator alle gesamplede gegevens op in het geheugen. In de compressiemodus kunt u alleen gegevens opslaan wanneer het signaal verandert. Omdat niet alle signalen in elke bemonsteringstijd veranderen, kan de compressiefunctie de opnametijd aanzienlijk verhogen.

Een echt testvoorbeeld, het testsignaal is een 100 Hz kloksignaal, het instellen van het geheugen op 128k, het instellen van de bemonsteringssnelheid op 200 MS / s, een logische analysator zonder compressiefunctie neemt gegevens op voor ongeveer 0,65 ms. De compressieverhouding van oude logica-analyzers is slechts 256 en de opnametijd is ongeveer 167 ms. De logica-analyzer van Perytech heeft een maximale compressie van 2 ^ 20, wat 1 miljoen is. Onder dezelfde omstandigheden overschrijdt de opnametijd voor de logic analyzer van Perytech meer dan 640.000 ms.

In de volgende afbeelding ziet u de opnametijd voor drie soorten logica-analysators. Logische analysers zonder compressiefunctie vereisen 128 G geheugen om onder dezelfde omstandigheden 640.000 ms op te nemen.

compression ratio

Wat is de maximale opnametijd in de compressiemodus?

De opnametijd in de compressiemodus is gerelateerd aan de frequentie van gegevenswijzigingen. Als een signaal bijvoorbeeld eenmaal per 1 ms verandert, is de opnametijd van 8k-geheugen 8 seconden.

1 ms * 8000 = 8 s

Werkelijke test van de compressiemodus

De volgende afbeelding toont de USB-communicatie wanneer een USB-muis is aangesloten. Bij een bemonsteringsfrequentie van 200 MS / s, 64 k geheugengegevens voor 5.478 seconde. Zonder de compressiemodus vereist dezelfde opnametijd 1,09 G geheugen voor elk kanaal.

compress demo USB

De volgende afbeelding toont de RS-232-communicatie van een PLC. De RS-232 baudrate van 19200 communiceert ongeveer eens in de 240 ms. De bemonsteringsfrequentie van de logica-analysator was 200 MS / s. In totaal is 64 k geheugen voor 76,9 seconden opgenomen. Zonder de compressiemodus zou dezelfde opnametijd 15.38 G geheugen voor elk kanaal vereisen.

compress demo RS232


De volgende video is een demonstratie van de compressiemodus:
LA compress video


Eenvoudig te gebruiken interface

Hoewel logica-analysatoren krachtig zijn, gebruiken veel onderzoekers ze niet vanwege de aanzienlijke hoeveelheid tijd die nodig is om ze te leren gebruiken. De gebruikershandleidingen van sommige logic analyzers overschrijden 1000 pagina's. Ingenieurs hebben niet zoveel tijd om te leren hoe ze een nieuwe tool moeten gebruiken.

Door de vereisten van gebruikers te begrijpen, ontwikkelt Perytech de logica-analysators met de gemakkelijkst te gebruiken interface. Alle bewerkingen van Perytech's logica-analyzer zijn intuïtief, gebruikers kunnen alle functies met succes gebruiken zonder de gebruikershandleiding. Bovendien zijn veel eenvoudig te gebruiken functies ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen signalen te observeren en gegevens te analyseren.


Vereenvoudigde werkbalk

Alleen de meest gebruikte functies zijn gereserveerd in de werkbalk om verwisseling van gebruikers te voorkomen. De pictogrammen zijn eenvoudig en duidelijk, wat betekent dat gebruikers niet vergeten hoe ze het apparaat moeten gebruiken, zelfs niet na meerdere jaren. De geavanceerde functies zijn beschikbaar in het vervolgkeuzemenu.

LA panel

Alleen basisbediening vereist twee stappen

STAP 1: Klik op het vakje "Trigger" (op de muiscursor in de onderstaande afbeelding) om de triggervoorwaarde in te stellen.

STAP 2: Druk op de knop "RUN".

LA 2 steps

Handige kanaalpaneelfunctie

Het kanaalpaneel aan de linkerkant van het scherm kan worden gebruikt om kanalen te configureren voor het meten van signalen. U kunt de namen van kanalen en bussen instellen, kanalen toevoegen / verwijderen, kanalen kopiëren en plakken en de kleur van kanalen wijzigen. U kunt ook de gewenste kanalen selecteren door op Ctrl + de linkermuisknop te drukken en de kanalen vervolgens in één bus te groeperen ("Group Into Bus").

group BUS

Bus-analysefunctie

De logica-analyzer van Perytech biedt een busdecoderingsfunctie die de gebruiker kan helpen om automatisch verschillende buswaarden te analyseren. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. De volgende afbeelding toont een daadwerkelijke analyse van de I2C-bus met behulp van Perytech's logische analysator.

I2C BUS

De volgende afbeelding toont de analyse van de UART (RS-232) BUS (4 kanalen).

4 UART decode

Het standaard busdecoderingsformaat is in hexadecimale (Hex) waarden. U kunt ook de decimale weergave of ASCII-indeling kiezen. De volgende afbeelding is de UART-bus die wordt weergegeven in het ASCII-formaat.

UART ASCII

Bovendien heeft Perytech's logica-analysator een protocolpakketlijstfunctie. Deze functie geeft de gedecodeerde pakketten opeenvolgend weer in één venster. Het is relatief eenvoudig om de pakkettransmissie te controleren, omdat u in één venster meer gegevens dan de golfvormweergave kunt controleren. De volgende afbeelding is een schermafbeelding van een venster met de protocolpakketlijst van de I2C-bus. Perytech verbetert continu de nieuwe busanalysefunctie, u kunt op elk gewenst moment uw vereisten voor de nieuwe busanalysefunctie met ons delen.

packet list

Een USB-pakketlijst wordt hieronder weergegeven. Wanneer er een grote hoeveelheid gegevens is, is het bekijken van de protocolpakketlijst veel gemakkelijker en sneller dan het bekijken van de golfvormdecodering.

USB packet list

De protocolpakketlijst kan als tekst (* .txt) of Excel-bestand (* .csv) worden geëxporteerd.

packet list export

Andere functies
Cursorfunctie

Klik met de rechtermuisknop op het liniaalgebied (zoals hieronder weergegeven) bovenaan het scherm en het cursorfuncties-menu verschijnt. U kunt A- en B-cursors selecteren of naar de cursorposities A, B en T ("Trigger") gaan. U kunt een cursor verslepen met de linkermuisknop. Wanneer u een cursor dichtbij de rand van een golfvorm sleept, wordt deze automatisch uitgelijnd met de rand nadat de linkerknop is losgelaten.

LA cursor

Gegevensfilterfunctie

De gegevensfilterfunctie kan worden gebruikt om de vereiste gegevens te filteren. De volgende afbeelding toont een SPI-signaal. Omdat het gegevensinterval relatief lang is, kan slechts één gegevenssegment in de afbeelding worden waargenomen.

no filter

Hier kunnen we de filterfunctie gebruiken en gegevensextractie instellen wanneer het activeringssignaal (A0) laag is, zoals weergegeven in de volgende schermafbeelding:

data filter

Na het instellen van het gegevensfilter, wordt het meetresultaat gepresenteerd in de volgende golfvormen. Wanneer het "activeringssignaal" hoog is, worden de gegevens gefilterd, waardoor alleen de gegevens van het lage activeringssignaal overblijven. De functie "Afzonderlijke gegevens" behoudt een deel van de gefilterde gegevens, die kunnen worden gebruikt voor gegevensscheiding. Dit kan handig zijn voor het analyseren van de gegevens. De standaardinstelling is ingeschakeld, maar gebruikers kunnen deze functie uitschakelen.

with filter

Frequentietellerfunctie

De frequentietelliefunctie kan maximaal 10 cijfers bevatten. De hoogste precisie is 0,1 Hz en de maximaal meetbare frequentie is 200 Mhz.

Frequency Counter

Gegevens-exportfunctie

Met de software kunnen golfvormgegevens worden geëxporteerd als tekstbestanden, zodat gebruikers gegevens kunnen analyseren of andere programma's toegang tot de gegevens kunnen verlenen, zoals hieronder wordt weergegeven.

waveform export

Protocolpakket Trigger-functie

Met de pakkettrigfunctie kunt u het pakket vinden dat u zoekt. Wanneer deze functie is ingeschakeld, verzamelt het systeem gegevens en controleert het pakketten totdat een pakket verschijnt dat u nodig hebt. Wanneer een pakket verschijnt, stopt het systeem met het vastleggen van gegevens en toont het de pakketgegevens op het scherm.

packet trigger

Gesynchroniseerde verplaatsingsfunctie

De gesynchroniseerde verplaatsingsfunctie is handig als u de verschillen tussen twee bestanden wilt onderzoeken. Open twee bestanden en activeer deze functie en gebruik vervolgens de cursor om het T-, A- of B-teken als uw startpunt te selecteren. De golfvormen van de twee bestanden komen overeen met het beginpunt en synchrone bewegingen kunnen worden ingezoomd en waargenomen.

Synchronized Move

Analoge weergave

Naast waarden kan de bus ook in analoge vorm worden weergegeven.

analog display

Perytech's logic analyzer heeft andere hardwarefuncties, die hieronder kort worden geïntroduceerd.

Width Trigger. De trigger wordt geactiveerd wanneer signalen groter of kleiner zijn dan de ingestelde tijdsbreedte.

Delay Trigger. De trigger wordt geactiveerd wanneer een ingestelde periode is verstreken nadat een triggersignaal is gedetecteerd. De triggervertraging wordt gebruikt om signalen na de trigger te observeren.

Noise Filter. In een omgeving met veel ruis kunnen gebruikers de hardwarefilterfunctie gebruiken om ruis uit te filteren.

Gratis voor upgraden. Levenslange gratis software-upgrade.Probeer de software

De software biedt een demonstratiemodus, zodat u de software eerst kunt uitproberen zonder de hardware. Raadpleeg de webpagina voor het downloaden van software. U bent van harte welkom om de software te downloaden.

Logic Analyzer Fysieke verschijning

Perytech Logic Analyzers bestaat uit een zwarte aluminium behuizing met een uitstekende textuur. De legering heeft een geborstelde oppervlaktebehandeling om ervoor te zorgen dat de buitenkant erg trendy is. Het apparaat is klein, licht en gemakkelijk mee te nemen.

Logic Analyzer

De voor- en achterpanelen zijn gegraveerd met laser. Dit is niet alleen esthetisch maar heeft in de toekomst geen problemen met het afpellen van verf.

Logic Analyzer

Accessoires: Externe doos, Logic-Analyzer, LA-Clips, Clip Line, schijf, USB 2.0-kabel.Hoe kunnen onze producten worden gekocht?

Er zijn vier manieren om onze producten te kopen.

1.Koop rechtstreeks bij ons: Wij accepteren T / T, PayPal en Alipay. Neem rechtstreeks contact met ons op. Neem contact met ons op

2.Aankoop bij uw lokale dealers: u kunt dealers in uw buurt zoeken en bij hen kopen. Link

3.eBay: we hebben ook een eBay-winkel. Kom gerust naar onze eBay-winkel. eBay-winkel

4.Amazon: u kunt onze producten ook via Amazon kopen. Aarzel niet om onze Amazon-winkel te bezoeken. Amazon winkel.Specificatietabel

Model PLA-32128 PLA-321M PLA-322M
Channels 32 32 32
Memory Depth
(Per Channel)
128k 1M 2M
Compress Mode
Max Equal Depth
128G 1T 2T
Compress Mode
Max Record Time(Sec)
640 5000 10000
Max Sample Rate 200MS/s
Bandwidth 100MHz
Max Compression
Ratio
2^20(More than 1 million)
Available Channels
for Compression
16
Noise Filter Support hardware glitch filter with 1 or 2 sampling width
Trigger Type Rising Edge, Failing Edge, Either Edge, High, Low, None
Width Trigger Support trigger condition that signal is greater than or less than
specific Width Time
Trigger Position Trigger position can be adjusted for occupying 10% to 90% of memory,
and the default value is 10%
Trigger Voltage Range +6V ~ -6V
Trigger Voltage Resolution 0.1V
Max Input Voltage ±30V
Protocol Decode I2C, SPI, UART, I2S, PS2, 1-Wire, USB 1.1, S/PDIF, SD 1.1/2.0, CAN Bus,
Lin Bus,3-Wire, Microwire, SSI, Miller, Manchester, SM Bus, PM Bus, Modbus,
Jtag, DMX512, LPC, SWD, HDLC, RC-5, ESPI, Wiegand, QI, HDMI CEC,
MII/RMII/GMII, DALI, GPIB, UNI/O, MIDI, FlexRay, (be on the increase)
Software Upgrade Free
OS Support Windows XP / Vista / Windows 7 /
Windows 8.1 (32 & 64) / Windows 10 (32 & 64)
Interface USB 2.0
Power Source USB(DC 5V, 500mA)
Dimension 134 x 89 x 24(mm)
Weight 220g
Warranty 3 yearsHet product heeft de CE & FCC-certificering behaald.

CE FCC