Oscilloscoop met gemengd signaal - met Oscilloscope en Logic analyzer-functies. Koop het nu!

mixed-signal oscilloscope (MSO)


  • Met zowel logic analyzer- als oscilloscope-functies
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • USB-oscilloscoop heeft krachtige functies en is gemakkelijk te gebruiken
  • Logic analyzer ondersteunt busdecodering en de protocolpakketlijst
  • Logic analyzer heeft een maximale datacompressie van 1 miljoen, gebruikt 1k geheugen, gelijk aan 1G opslag


IndexWat is een oscilloscoop met gemengd signaal?

Mixed-signaal oscilloscoop combineert de functies van de oscilloscoop en de logica-analysator. Oscilloscopen en logica-analysatoren zijn instrumenten die vaak in de elektronica worden gebruikt. Hoewel beide kunnen worden gebruikt om elektrische signalen te meten, hebben ze verschillende functies. Oscilloscopen worden gebruikt om analoge signalen te meten, waarbij schermen continu worden bijgewerkt, zodat gebruikers veranderingen in golfvormen kunnen waarnemen. Logische analyzers worden gebruikt om digitale signalen te meten, en de waargenomen golfvormen tonen slechts twee toestanden van een Booleaanse waarde (0 en 1). Logische analysers hebben meer kanalen en een groter geheugen dan oscilloscopen. Sommige logica-analysators hebben een busdecoderingsfunctie.

Perytech's mixed-signal oscilloscoop heeft zowel oscilloscoop- als logica-analyzersoftware. De oscilloscoop-software is zoals hieronder getoond. Het softwarepaneel is vergelijkbaar met een traditionele oscilloscoop en is geschikt voor het observeren van real-time veranderingen in analoge signalen.De logicanalysersoftware wordt gepresenteerd in de volgende afbeelding (klik op de afbeelding om de originele afbeelding weer te geven). De logische analysator heeft krachtige functies die geschikt zijn voor het inspecteren van meerdere kanalen en relatief lange digitale signalen. Verder heeft de logica-analysator een busdecoderingsfunctie.De mixed-signal oscilloscoop-modus meet tegelijkertijd digitale en analoge golfvormen, zoals hieronder weergegeven (klik op de afbeelding om de originele afbeelding weer te geven). Zestien logica analysekanalen kunnen worden gebruikt in de mixed-signal oscilloscoopmodus.
Introduceer de oscilloscoop-modus


Feature 1: Eenvoudig te gebruiken interface

Veel USB-oscilloscoop-software ontwerpen naar een vensterformulier, omdat deze vorm het gemakkelijkst te ontwerpen is. Een dergelijk ontwerp is echter zeer verschillend van de feitelijke oscilloscopen en veroorzaakt problemen en ongemak voor gebruikers.

Het ontwerp van de USB-oscilloscoop-software van Perytech is vergelijkbaar met die van een echte oscilloscoop, zoals afgebeeld in de volgende schermafbeelding. De interface is zeer eenvoudig te gebruiken en de meeste gebruikers kunnen alle functies bedienen, zelfs als er geen gebruikershandleiding is.Het softwarepaneel kan in vijf formaten worden weergegeven of in de volledig-schermmodus worden weergegeven.Feature 2: Krachtige softwarefunctie

De software bevat veel automatische meetfuncties, zoals maximale waarde, minimumwaarde, frequentie en periode.De cursorsfunctie is handig en handig voor het schrijven van rapporten.In de functie Overzicht (OVERZICHT) geeft de bovenkant van het scherm de volledige golfvorm weer en wordt het vergrote gedeelte van de golfvorm daaronder getoond. Het grijze gebied kan naar boven worden gesleept of de schuifbalk onderaan kan worden gebruikt om de weergegeven sectie te verplaatsen.De FFT-functie kan worden ingeschakeld om het frequentiedomein te bekijken. De FFT-functie detecteert automatisch piekwaarden.De equivalente bemonsteringsfunctie: voor periodieke signalen kan deze functie signalen analyseren en in een grafiek weergeven met een bemonsteringssnelheid van 4 GS / s. Deze functie verhoogt de bemonsteringsresolutie en geeft de gebruiker meer details.De oscilloscoop-software heeft talloze wiskundige functies zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en kwadraat.Lissajous-curve, weergegeven in de XY-modus.De frequentietellerstelfunctie heeft een nauwkeurigheid van 0,1 HzMet de opslagbestandfunctie kunnen gebruikers bestanden opslaan als * .png, * .bmp of * .csv (Excel-bestanden) en * .txt of * .m (MATLAB-bestanden). De onderstaande afbeelding gebruikt de MATLAB "plot ()" -functie om een ​​grafiek van de golf te tekenen.Functie 3: stapelfunctie

De stapelfunctie wordt gebruikt om meerdere oscilloscopen te combineren. Maximaal vier USB-oscilloscopen kunnen worden gestapeld als een 8-kanaals oscilloscoop.Feature 4: biedt LabVIEW API

LabVIEW kan worden gebruikt om een ​​meetprogramma te ontwerpen.

Introduceer de logische analysator-modus


Krachtige gegevenscompressiefunctie

Perytech's logic analyzer heeft een datacompressiefunctie met een maximale compressieratio van 1 miljoen. Dit verlengt de meettijd aanzienlijk.

Het principe van de compressiemodus: in de normale modus slaat de logicanalysator alle gesamplede gegevens op in het geheugen. In de compressiemodus kunt u alleen gegevens opslaan wanneer het signaal verandert. Omdat niet alle signalen in elke bemonsteringstijd veranderen, kan de compressiefunctie de opnametijd aanzienlijk verhogen.

Een echt testvoorbeeld, het testsignaal is een 100 Hz kloksignaal, het instellen van het geheugen op 128k, het instellen van de bemonsteringssnelheid op 200 MS / s, een logische analysator zonder compressiefunctie neemt gegevens op voor ongeveer 0,65 ms. De compressieverhouding van oude logica-analyzers is slechts 256 en de opnametijd is ongeveer 167 ms. De logica-analyzer van Perytech heeft een maximale compressie van 1 miljoen. Onder dezelfde omstandigheden overschrijdt de opnametijd voor de logic analyzer van Perytech meer dan 640.000 ms.

In de volgende afbeelding ziet u de opnametijd voor drie soorten logica-analysators. Logische analysers zonder compressiefunctie vereisen 128 G geheugen om onder dezelfde omstandigheden 640.000 ms op te nemen.Wat is de maximale opnametijd in de compressiemodus?

De opnametijd in de compressiemodus is gerelateerd aan de frequentie van gegevenswijzigingen. Als een signaal bijvoorbeeld eenmaal per 1 ms verandert, is de opnametijd van 8k-geheugen 8 seconden.

1 ms * 8000 = 8 s

Werkelijke test van de compressiemodus

De volgende afbeelding toont de USB-communicatie wanneer een USB-muis is aangesloten. Bij een bemonsteringsfrequentie van 200 MS / s, 64 k geheugengegevens voor 5.478 seconde. Zonder de compressiemodus vereist dezelfde opnametijd 1,09 G geheugen voor elk kanaal.De volgende afbeelding toont de RS-232-communicatie van een PLC. De RS-232 baudrate van 19200 communiceert ongeveer eens in de 240 ms. De bemonsteringsfrequentie van de logica-analysator was 200 MS / s. In totaal is 64 k geheugen voor 76,9 seconden opgenomen. Zonder de compressiemodus zou dezelfde opnametijd 15.38 G geheugen voor elk kanaal vereisen.
De volgende video is een demonstratie van de compressiemodus:Eenvoudig te gebruiken interface

Hoewel logica-analysatoren krachtig zijn, gebruiken veel onderzoekers ze niet vanwege de aanzienlijke hoeveelheid tijd die nodig is om ze te leren gebruiken. De gebruikershandleidingen van sommige logic analyzers overschrijden 1000 pagina's. Ingenieurs hebben niet zoveel tijd om te leren hoe ze een nieuwe tool moeten gebruiken.

Door de vereisten van gebruikers te begrijpen, ontwikkelt Perytech de logica-analysators met de gemakkelijkst te gebruiken interface. Alle bewerkingen van Perytech's logica-analyzer zijn intuïtief, gebruikers kunnen alle functies met succes gebruiken zonder de gebruikershandleiding. Bovendien zijn veel eenvoudig te gebruiken functies ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen signalen te observeren en gegevens te analyseren.


Vereenvoudigde werkbalk

Alleen de meest gebruikte functies zijn gereserveerd in de werkbalk om verwisseling van gebruikers te voorkomen. De pictogrammen zijn eenvoudig en duidelijk, wat betekent dat gebruikers niet vergeten hoe ze het apparaat moeten gebruiken, zelfs niet na meerdere jaren. De geavanceerde functies zijn beschikbaar in het vervolgkeuzemenu.Alleen basisbediening vereist twee stappen

STAP 1: Klik op het vakje "Trigger" (op de muiscursor in de onderstaande afbeelding) om de triggervoorwaarde in te stellen.

STAP 2: Druk op de knop "RUN".Handige kanaalpaneelfunctie

Het kanaalpaneel aan de linkerkant van het scherm kan worden gebruikt om kanalen te configureren voor het meten van signalen. U kunt de namen van kanalen en bussen instellen, kanalen toevoegen / verwijderen, kanalen kopiëren en plakken en de kleur van kanalen wijzigen. U kunt ook de gewenste kanalen selecteren door op Ctrl + de linkermuisknop te drukken en de kanalen vervolgens in één bus te groeperen ("Group Into Bus").Bus-analysefunctie

De logica-analyzer van Perytech biedt een busdecoderingsfunctie die de gebruiker kan helpen om automatisch verschillende buswaarden te analyseren. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen. De volgende afbeelding toont een daadwerkelijke analyse van de I2C-bus met behulp van Perytech's logische analysator.De volgende afbeelding toont de analyse van de UART (RS-232) BUS (4 kanalen).Het standaard busdecoderingsformaat is in hexadecimale (Hex) waarden. U kunt ook de decimale weergave of ASCII kiezen (deze instelling is te vinden in het menu → Formaten → Pakketgegevensindeling). De volgende afbeelding is de UART-bus die wordt weergegeven in het ASCII-formaat.Bovendien heeft Perytech's logica-analysator een protocolpakketlijstfunctie. Deze functie geeft de gedecodeerde pakketten opeenvolgend weer in één venster. Het is relatief eenvoudig om de pakkettransmissie te controleren, omdat u in één venster meer gegevens dan de golfvormweergave kunt controleren. De volgende afbeelding is een schermafbeelding van een venster met de protocolpakketlijst van de I2C-bus. Perytech verbetert continu de nieuwe busanalysefunctie, u kunt op elk gewenst moment uw vereisten voor de nieuwe busanalysefunctie met ons delen.Een USB-pakketlijst wordt hieronder weergegeven. Wanneer er een grote hoeveelheid gegevens is, is het bekijken van de protocolpakketlijst veel gemakkelijker en sneller dan het bekijken van de golfvormdecodering.De protocolpakketlijst kan als tekst (* .txt) of Excel-bestand (* .csv) worden geëxporteerd.Andere functies
Cursorfunctie

Klik met de rechtermuisknop op het liniaalgebied (zoals hieronder weergegeven) bovenaan het scherm en het cursorfuncties-menu verschijnt. U kunt A- en B-cursors selecteren of naar de cursorposities A, B en T ("Trigger") gaan. U kunt een cursor verslepen met de linkermuisknop. Wanneer u een cursor dichtbij de rand van een golfvorm sleept, wordt deze automatisch uitgelijnd met de rand nadat de linkerknop is losgelaten.Gegevensfilterfunctie

De gegevensfilterfunctie kan worden gebruikt om de vereiste gegevens te filteren. De volgende afbeelding toont een SPI-signaal. Omdat het gegevensinterval relatief lang is, kan slechts één gegevenssegment in de afbeelding worden waargenomen.Hier kunnen we de filterfunctie gebruiken en gegevensextractie instellen wanneer het activeringssignaal (A0) laag is, zoals weergegeven in de volgende schermafbeelding:Na het instellen van het gegevensfilter, wordt het meetresultaat gepresenteerd in de volgende golfvormen. Wanneer het "activeringssignaal" hoog is, worden de gegevens gefilterd, waardoor alleen de gegevens van het lage activeringssignaal overblijven. De functie "Afzonderlijke gegevens" behoudt een deel van de gefilterde gegevens, die kunnen worden gebruikt voor gegevensscheiding. Dit kan handig zijn voor het analyseren van de gegevens. De standaardinstelling is ingeschakeld, maar gebruikers kunnen deze functie uitschakelen.Frequentietellerfunctie

De frequentietelliefunctie kan maximaal 10 cijfers bevatten. De hoogste precisie is 0,1 Hz en de maximaal meetbare frequentie is 200 Mhz.Gegevens-exportfunctie

Met de software kunnen golfvormgegevens worden geëxporteerd als tekstbestanden, zodat gebruikers gegevens kunnen analyseren of andere programma's toegang tot de gegevens kunnen verlenen, zoals hieronder wordt weergegeven.Pakket trigger-functie

De pakkettrigfunctie helpt u bij het vinden van het gewenste pakket. Wanneer deze functie is ingeschakeld, verzamelt het systeem gegevens en controleert het pakketten totdat een pakket verschijnt dat u nodig hebt. Wanneer een pakket verschijnt, stopt het systeem met het vastleggen van gegevens en toont het de pakketgegevens op het scherm.Gesynchroniseerde verplaatsingsfunctie

De gesynchroniseerde verplaatsingsfunctie is handig als u de verschillen tussen twee bestanden wilt onderzoeken. Open twee bestanden en activeer deze functie en gebruik vervolgens de cursor om het T-, A- of B-teken als uw startpunt te selecteren. De golfvormen van de twee bestanden komen overeen met het beginpunt en synchrone bewegingen kunnen worden ingezoomd en waargenomen.Analoge weergave

Naast waarden kan de bus ook in analoge vorm worden weergegeven.Perytech's logic analyzer heeft andere hardwarefuncties, die hieronder kort worden geïntroduceerd.

Trigger-breedte. De trigger wordt geactiveerd wanneer signalen groter of kleiner zijn dan de ingestelde tijdsbreedte.

Delay Trigger. De trigger wordt geactiveerd wanneer een ingestelde periode is verstreken nadat een triggersignaal is gedetecteerd. De triggervertraging wordt gebruikt om signalen na de trigger te observeren.

Geluidsfilter. In een omgeving met veel ruis kunnen gebruikers de hardwarefilterfunctie gebruiken om ruis uit te filteren.

Gratis voor upgraden. Levenslange gratis software-upgrade.Introductie tot de mixed-signal oscilloscoop-modus

De mixed-signal oscilloscoopmodus kan tegelijkertijd digitale en analoge golfvormen meten. De mixed-signal oscilloscoopmodus kan als volgt worden geselecteerd in het logica-analyzer-softwaremenu.De volgende afbeelding is een daadwerkelijke meting van I²S-signalen. I²S is een type digitale audio-interface dat vaak wordt gebruikt in audio-DAC's. De drie digitale signalen bovenaan zijn de I²S-signalen. De twee analoge signalen aan de onderkant zijn de golfvormen van de linker en rechter akoestische kanalen.Zoom in om de gedecodeerde I²S-pakketten bovenaan weer te geven.
Probeer de software

De software biedt een demonstratiemodus, zodat u de software eerst kunt uitproberen zonder de hardware. Zie de link voor de webpagina voor het downloaden van software. U bent van harte welkom om de software te downloaden.


Uiterlijk van de mixed-signal oscilloscoop

Perytech's mixed-signal oscilloscoop bestaat uit een zwarte aluminium behuizing met een uitstekende textuur. De legering heeft een geborstelde oppervlaktebehandeling om ervoor te zorgen dat de buitenkant erg trendy is.De letters op het paneel en de behuizing worden aangebracht met behulp van de lasergraveertechnologie. De belettering schilfert of schilfert niet zoals verven en labels doen.Accessoires: externe box, mixed-signal oscilloscoop, twee oscilloscoop-sondes, LA-clips, cliplijn, schijf en een USB 2.0-kabel.

Accessoires bevatten twee hoogwaardige 100-MHz oscilloscoop-sondes.Hoe kunnen onze producten worden gekocht?

Er zijn vier manieren om onze producten te kopen.

1.Koop rechtstreeks bij ons. Wij accepteren T / T, PayPal en Alipay. Neem rechtstreeks contact met ons op. Neem contact met ons op

2.Aankoop bij uw plaatselijke dealers. U kunt dealers in uw buurt zoeken en bij hen kopen. Link

3.eBay. We hebben ook een eBay-winkel. Kom gerust naar onze eBay-winkel. eBay-winkel

4.Amazon. U kunt onze producten ook via Amazon kopen. Aarzel niet om onze Amazon-winkel te bezoeken. Amazon winkel.Specificatietabel


Oscilloscoop specificatietabel
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Sampling Rate
(use 1 channel)
400MS/s
Sampling Rate
(use 2 channels)
200MS/s
Bandwidth 100MHz
Channel 2
Memory 40k per Channel
Input Impedance 1MΩ±1% // 20pF±5%
Max. Input Voltage
(for 1:1 probe)
40Vpk (DC + AC peak)
Input Coupling AC, DC
Vertical Resolution 8 bits
Vertical Sensitivity 2mV/DIV to 5V/DIV (as 2-5-10 step)
Vertical Range 8 divisions
Offset Level ±4 divisions
Offset Increments 0.1 division
DC Accuracy ±3%
Time Base Range 200 ms ~ 5 ns
Time Accuracy 25 ppm
Time Display Range 10 Divisions
Trigger Type Rising, Falling, Delay-Trigger
Trigger Mode Auto, Normal, Single
Trigger Level ±4 divisions
Trigger Increments 0.1 division
Measurement Vpp, Vmax, Vmin, Vmean, Period, Frequency, Average, RMS, High,
Low, Amplitude, Middle, Rise Time, Fall Time, +Overshoot,
-Overshoot, +Preshoot, -Preshoot, +Width, -Width
Cursor Time difference, Voltage difference, FFT Frequency, FFT dbv
Equivalent Sample 4GS/s
Calibration Output 2.5V, 1kHzLogic Analyzer specificatietabel
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Channels 16 16 32 32 32
Memory Depth
(Per Channel)
64k 128k 128k 1M 2M
Compression Mode
Max Equal Depth
64G 128G 128G 1T 2T
Compression Mode
Max Record Time(Sec)
320 640 640 5000 10000
Max Sample Rate 200MS/s
Bandwidth 100MHz
Max Compression
Ratio
1 million
Available Channels
for Compression
16
Noise Filter Support hardware glitch filter with 1 or 2 sampling width
Trigger Type Rising Edge, Failing Edge, Either Edge, High, Low, None
Width Trigger Support trigger condition that signal is greater than or less than
specific Width Time
Trigger Position Trigger position can be adjusted for occupying 10% to 90% of memory,
and the default value is 10%
Trigger Voltage Range +6V ~ -6V
Trigger Voltage Resolution 0.1V
Max Input Voltage ±30V
Protocol Decode I2C, SPI, UART, I2S, PS2, 1-Wire, USB 1.1, S/PDIF, SD 1.1/2.0, CAN Bus,
Lin Bus,3-Wire, Microwire, SSI, Miller, Manchester, SM Bus, PM Bus, Modbus,
Jtag, DMX512, LPC, SWD, HDLC, RC-5, ESPI, Wiegand, QI, HDMI CEC,
MII/RMII/GMII, DALI, GPIB, UNI/O, MIDI, FlexRay, (be on the increase)
Software Upgrade Free
Input Impedance 500KΩ / 10pFAndere specificatietabel
OS Support Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8.1 (32 & 64) / Windows 10 (32 & 64)
Interface USB 2.0
Power Source USB (DC 5V, 500mA)
Dimension 162 x 116 x 24 (mm)
Weight 326 g
Warranty 3 years


Het product heeft CE- en FCC-certificeringen.