MSO - are atât funcții de analizor Osciloscop cât și Logic. Cumpara asta acum!

Osciloscop semnal mixt (MSO)


  • Are atât funcții de analiză logică, cât și funcții osciloscopice
  • Interfață prietenoasă
  • Osciloscopul USB are funcții puternice și este ușor de utilizat
  • Analizorul logic acceptă decodarea bus-ului și lista de pachete de protocol
  • Analizorul logic are o rată maximă de comprimare a datelor de 1 milion, utilizează memorie de 1k, echivalentă cu 1G de stocare
MSO

IndexCe este un MSO?

MSO combină funcțiile osciloscopului și analizorului logic. Osciloscoapele și analizoarele logice sunt instrumente utilizate adesea în electronică. Deși ambele pot fi folosite pentru măsurarea semnalelor electrice, ele au funcții diferite. Osciloscoapele sunt folosite pentru măsurarea semnalelor analogice, ecranele fiind actualizate în mod constant, astfel încât utilizatorii să poată observa modificări ale formelor de undă. Analizoarele logice sunt utilizate pentru măsurarea semnalelor digitale, iar formele de undă observate afișează numai două stări de valoare booleană (0 și 1). Analizatoarele logice au mai multe canale și o memorie mai mare decât osciloscoapele. Unii analizatori de logică au o funcție de decodare a busului. În general, ecranele analizoarelor logice nu se actualizează rapid.Mai degrabă, aceste ecrane sunt folosite pentru a inspecta cu atenție semnalele înregistrate.

USB MSO de la Perytech are atât software pentru osciloscop, cât și pentru analizor logic. Software-ul osciloscopului este prezentat mai jos. Panoul de software este similar cu un osciloscop tradițional și este potrivit pentru a observa schimbările în timp real ale semnalelor analogice.

DSO panel

Software-ul de analiză logică este prezentat în următoarea imagine (faceți clic pe imagine pentru a afișa imaginea originală). Analizorul logic are funcții puternice care sunt potrivite pentru inspectarea mai multor canale și semnale digitale relativ lungi. În plus, analizorul logic are o funcție de decodare a busului.

LA 32 channel

Modul MSO măsoară simultan formele de undă digitale și analogice, după cum se arată mai jos (faceți clic pe imagine pentru a afișa imaginea originală). Șasezeci de canale de analiză logică pot fi utilizate în modul MSO.

MSO mode


Caracteristicile funcției Osciloscop


Caracteristica 1: Interfață ușor de utilizat

Multe software-uri osciloscop USB de design la o formă de fereastră, pentru că această formă este cel mai ușor de a proiecta. Cu toate acestea, un astfel de design este foarte diferit de osciloscoapele reale și cauzează dificultăți și inconveniente pentru utilizatori.

Proiectarea software-ului osciloscopic USB al lui Perytech este similară cu cea a unui osciloscop real, așa cum este descris în următoarea imagine. Interfața este extrem de ușor de utilizat, iar majoritatea utilizatorilor pot opera toate funcțiile chiar și în absența unui manual de utilizare.

DSO panel

Panoul de software poate fi afișat în cinci dimensiuni sau poate fi afișat în modul ecran complet.

DSO panel zoom

Caracteristica 2: Funcția software puternică

Software-ul include multe funcții automate de măsurare, cum ar fi valoarea maximă, valoarea minimă, frecvența și perioada.

DSO measure function

Funcția Cursor este utilă și convenabilă pentru scrierea de rapoarte.

DSO cursor function

În funcția Prezentare generală, partea superioară a ecranului afișează întreaga formă de undă, iar porțiunea mărită a formei de undă este prezentată mai jos. Zona gri poate fi trasă în sus sau bara de deplasare din partea de jos poate fi folosită pentru a muta secțiunea afișată.

DSO overview

Funcția FFT poate fi activată pentru a vedea domeniul de frecvență. Funcția FFT detectează automat valorile de vârf.

FFT function

Funcția de eșantionare echivalentă: pentru semnalele periodice, această funcție poate analiza semnalele și le poate grafice la o rată a eșantionului de 4 GS / s. Această funcție mărește rezoluția de eșantionare și oferă utilizatorului mai multe detalii.

Equivalent Sampling

Software-ul osciloscop are numeroase funcții matematice cum ar fi adăugarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea și pătratul.

Math function

Curba Lissajous, afișată în modul XY.

XY mode

Funcția de citire a frecvenței are o precizie de 0,1 Hz

Frequency Counter

Funcția de salvare a fișierelor permite utilizatorilor să salveze fișiere ca * .png, * .bmp sau * .csv (fișiere Excel) și * .txt sau * .m (fișiere MATLAB). Cifra de mai jos utilizează funcția MATLAB "plot ()" pentru a desena un grafic al valului.

Matlab

Caracteristica 3: Funcția de stivuire

Funcția de stivuire este utilizată pentru combinarea mai multor osciloscoape. Până la patru osciloscoape USB pot fi stivuite ca un osciloscop cu 8 canale.

DSO stack

Caracteristica 4: Oferă API LabVIEW

LabVIEW poate fi folosit pentru a proiecta un program de măsurare.

Labview LabviewCaracteristicile funcției Analizor logic


Funcția de compresie puternică a datelor

Analizorul logic al Perytech are o funcție de comprimare a datelor cu un raport maxim de compresie de 1 milion. Acest lucru prelungește substanțial timpul de măsurare.

Principiul modului de comprimare: în modul normal, analizorul logic salvează toate datele eșantionate din memorie. În modul de comprimare, se înregistrează numai date când se schimbă semnalul. Deoarece nu se schimbă toate semnalele în fiecare moment de eșantionare, funcția de comprimare poate crește în mod substanțial timpul de înregistrare.

Un exemplu de test real, semnalul de testare este un semnal de ceas de 100 Hz, setarea memoriei la 128k, setarea ratei de eșantionare la 200 MS / s, un analizor logic fără date de înregistrare a funcției de comprimare pentru aproximativ 0,65 ms. Raportul de compresie al analiștilor logici vechi este de numai 256, iar timpul de înregistrare este de aproximativ 167 ms. Analizorul logic al Perytech are o comprimare maximă de 1 milion. În aceleași condiții, timpul de înregistrare pentru analizorul logic al Perytech depășește 640.000 ms.

Figura următoare prezintă timpul de înregistrare pentru trei tipuri de analizoare logice. Analizoarele logice fără funcție de compresie necesită 128 G de memorie pentru înregistrare pentru 640.000 ms în aceleași condiții.

compress ratio

Care este timpul maxim de înregistrare în modul de comprimare?

Timpul de înregistrare în modul de comprimare este legat de frecvența schimbărilor de date. De exemplu, dacă un semnal se schimbă o dată la 1 ms, timpul de înregistrare a memoriei de 8k este de 8 secunde.

1 ms * 8000 = 8 s

Testarea efectivă a modului de comprimare

Următoarea figură arată comunicarea USB atunci când un mouse USB este conectat. La o rată de eșantionare de 200 MS / s, 64 k de memorie înregistrează timp de 5.478 secunde. Fără modul de compresie, același timp de înregistrare necesită 1,09 G de memorie pentru fiecare canal.

compress demo USB

Următoarea imagine prezintă comunicarea RS-232 a unui PLC. Rata baud RS-232 de 19200 comunică aproximativ o dată la fiecare 240 ms. Rata de eșantionare a analizorului logic a fost de 200 MS / s. În ansamblu, 64 K de memorie înregistrate pentru 76,9 secunde. Fără modul de compresie, același timp de înregistrare ar necesita 15,38 G de memorie pentru fiecare canal.

compress demo RS232


Următorul videoclip este o demonstrație a modului de comprimare:
LA compress video


Interfață ușor de utilizat

Deși analizorii logici sunt puternici, mulți cercetători nu le folosesc din cauza timpului considerabil necesar pentru a învăța cum să le folosiți. Manualele de utilizare ale unor analizoare logice depășesc 1000 de pagini. Inginerii nu au prea mult timp să învețe cum să folosească un nou instrument.

Prin înțelegerea cerințelor utilizatorilor, Perytech dezvoltă analizoarele logice cu interfața cea mai ușoară de utilizat. Toate operațiunile analizorului logic al lui Perytech sunt intuitive, utilizatorii să utilizeze toate funcțiile fără succes fără manualul de utilizare. Mai mult, multe funcții ușor de utilizat au fost dezvoltate pentru a permite utilizatorilor să observe semnalele și să analizeze datele.


Bara de instrumente simplificată

Doar cele mai frecvent utilizate funcții sunt rezervate în bara de instrumente pentru a evita confuzia utilizatorilor. Pictogramele sunt simple și clare, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor uita cum să utilizeze dispozitivul, chiar și după câțiva ani. Funcțiile avansate sunt disponibile în meniul derulant.

LA panel

Operația de bază necesită doar doi pași

PASUL 1: Faceți clic pe caseta "Trigger" (pe cursorul mouse-ului din imaginea de mai jos) pentru a seta condiția de declanșare.

PASUL 2: Apăsați butonul "RUN".

LA 2 steps

Funcție plăcută a canalului canalului

Panoul canal din partea stângă a ecranului poate fi utilizat pentru configurarea canalelor pentru măsurarea semnalelor. Puteți seta numele canalelor și autobuzelor, adăuga / elimina canalele, copia / lipiți canalele și modificați culoarea canalelor. De asemenea, puteți selecta canalele necesare apăsând Ctrl + butonul stâng al mouse-ului și apoi grupați canalele într-o singură magistrală ("Group Into Bus").

group BUS

Funcția de analiză a autobuzelor

Analizorul logic al Perytech oferă o funcție de decodare a autobuzului care poate ajuta utilizatorul să analizeze automat valorile diferite ale magistralei. Acest lucru poate salva o cantitate substanțială de timp. Următoarea imagine prezintă o analiză reală a magistralei I2C utilizând analizorul logic al lui Perytech.

I2C BUS

Următoarea imagine arată analiza BUS-ului UART (RS-232) (4 canale).

4 UART decode

Formatul implicit de decodare a busului este în valori hexazecimale (Hex). De asemenea, puteți alege afișarea zecimală sau ASCII (această setare poate fi găsită în meniul Opțiuni → Format pachet de date). Următoarea imagine este magistrala UART prezentată în formatul ASCII.

UART ASCII

Mai mult, analizorul logic al Perytech are o funcție de listă de pachete de protocol. Această funcție afișează secvențial pachetele decodificate într-o singură fereastră. Este relativ ușor să verificați transmisia de pachete deoarece puteți verifica mai multe date decât vizualizarea formei de undă într-o singură fereastră. Figura următoare este o captură de ecran a unei ferestre care prezintă lista de pachete de protocol a magistralei I2C. Perytech îmbunătățește continuu noua funcție de analiză a magistralei, puteți să vă împărtășim oricând cerințele dvs. pentru noua funcție de analiză a magistralei.

packet list

O listă de pachete USB este prezentată mai jos. Atunci când există o cantitate mare de date, căutarea în lista de pachete de protocol este mult mai ușoară și mai rapidă decât privirea la decodarea formei de undă.

USB packet list

Lista de pachete de protocol poate fi exportată ca text (* .txt) sau fișier Excel (* .csv).

packet list export

Alte funcții
Funcția Cursor

Faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului pe "zona de riglă" (după cum se arată mai jos) în partea de sus a ecranului și va apărea meniul funcției cursorului. Puteți selecta cursoarele A și B sau puteți trece la pozițiile cursorului A, B și T ("Trigger"). Puteți trage un cursor utilizând butonul stâng al mouse-ului. Când trageți un cursor lângă marginea unei forme de undă, acesta va alinia automat marginea după eliberarea butonului stâng.

LA cursor

Funcția Filtru de date

Funcția de filtrare a datelor poate fi utilizată pentru filtrarea datelor solicitate. Următoarea imagine afișează un semnal SPI. Deoarece intervalul de date este relativ lung, în imagine poate fi observată o singură secțiune de date.

no filter

Aici putem folosi funcția de filtrare și setăm extragerea datelor când semnalul de activare (A0) este scăzut, așa cum se arată în următoarea imagine:

data filter

După setarea filtrului de date, rezultatul măsurat este prezentat în următoarele forme de undă. Când semnalul de activare este ridicat, datele sunt filtrate, lăsând doar datele de la semnalul de activare redusă. Funcția "Date separate" păstrează o parte din datele filtrate, care pot fi utilizate pentru separarea datelor. Acest lucru poate fi util pentru analizarea datelor. Implicit este activat, dar utilizatorii pot dezactiva această funcție.

with filter

Frecvență Counter Funcția

Funcția de citire a frecvenței poate prezenta maximum 10 cifre. Cea mai mare precizie este de 0,1 Hz, iar frecvența maximă măsurată este de 200 MHz.

Frequency Counter

Funcția de export de date

Software-ul permite exportul datelor de undă ca fișiere text, astfel încât utilizatorii să poată analiza datele sau să permită altor programe să acceseze datele, după cum se arată mai jos.

waveform export

Funcția Triggare a pachetelor

Funcția trig trigger vă ajută să găsiți pachetul dorit. Când această funcție este activată, sistemul captează date și verifică pachetele până apare un pachet de care aveți nevoie. Când apare un pachet, sistemul oprește capturarea datelor și afișează datele de pachete de pe ecran.

packet trigger

Funcția de mutare sincronizată

Funcția de mutare sincronizată este utilă dacă doriți să examinați diferențele dintre două fișiere. Deschideți două fișiere și activați această funcție, apoi utilizați cursorul pentru a selecta marca T, A sau B ca punct de pornire. Formatele de undă ale celor două fișiere se aliniază la punctul de pornire, iar mișcarea sincronă poate fi mărită și observată.

Synchronized Move

Afișaj analogic

Pe lângă valori, magistrala poate fi afișată și în formă analogică.

analog display

Analizorul logic al Perytech are alte funcții hardware, care sunt prezentate pe scurt în cele ce urmează.

Lățime triunghi. Declanșatorul este activat când semnalele sunt mai mari sau mai mici decât lățimea de timp stabilită.

Trigger întârziere. Declanșatorul este activat când o perioadă stabilită a trecut după ce a fost detectat un semnal de declanșare. Întârzierea de declanșare este utilizată pentru a observa semnale după declanșator.

Filtru de zgomot. Într-un mediu cu zgomot ridicat, utilizatorii pot folosi funcția de filtru hardware pentru a filtra zgomotul.

Gratuit pentru upgrade. Software-ul gratuit pentru upgrade-ul gratuit.Introducere în modul MSO

Modul MSO poate măsura simultan formele de undă digitale și analogice. Modul MSO poate fi selectat în meniul software al analizorului logic, după cum urmează.

measurement mode

Următoarea imagine este o măsurare reală a semnalelor I²S. I²S este un tip de interfață audio digitală frecvent utilizat în DAC-urile audio. Cele trei semnale digitale din partea de sus sunt semnalele I²S. Cele două semnale analogice din partea inferioară sunt formele de undă ale canalelor acustice din stânga și din dreapta.

I2S

Măriți-vă pentru a vedea pachetele decodate I²S din partea de sus.

I2S packet


Încercați Software-ul

Software-ul oferă un mod demonstrativ, astfel încât să puteți încerca mai întâi programul fără hardware. Consultați link-ul pentru pagina de descărcare a software-ului. Sunteți bineveniți să descărcați software-ul.


Aspectul MSO

Pomertech MSO cuprinde un caz de aliaj de aluminiu negru cu o textura excelenta. Cazul din aliaj primește tratament de suprafață periat pentru a asigura că exteriorul este foarte trendy.

MSO

Literele de pe panou și cutie sunt aplicate folosind tehnologia de gravare cu laser. Literele nu se lingușează sau se coajă, așa cum fac vopselele și etichetele.

MSO

Accesorii: cutie externă, MSO, două sonde osciloscopice, cleme LA, linie clip, disc și un cablu USB 2.0.

Accesorii includ două sonde osciloscopice de 100 MHz de înaltă calitate.

probe

probe

LA clips

USB line

software disc

Cum pot fi achiziționate produsele noastre?

Există patru modalități de a achiziționa produsele noastre.

1.Achiziționați direct de la noi: Acceptăm T / T, PayPal și Alipay. Contactați-ne direct. Contacteaza-ne

2.Achiziționați de la dealerii locali: puteți căuta dealeri din apropierea dvs. și puteți achiziționa de la ei. Legătură

3.eBay: Avem de asemenea un magazin eBay. Simțiți-vă liber să vizitați magazinul nostru eBay. eBay magazin

4.Amazon: De asemenea, puteți achiziționa produsele noastre prin Amazon. Simțiți-vă liber să vizitați magazinul Amazon. Magazin Amazon.Tabel de specificații


Tabel de specificații pentru tabelul osciloscop
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Sampling Rate
(use 1 channel)
400MS/s
Sampling Rate
(use 2 channels)
200MS/s
Bandwidth 100MHz
Channel 2
Memory 40k per Channel
Input Impedance 1MΩ±1% // 20pF±5%
Max. Input Voltage
(for 1:1 probe)
40Vpk (DC + AC peak)
Input Coupling AC, DC
Vertical Resolution 8 bits
Vertical Sensitivity 2mV/DIV to 5V/DIV (as 2-5-10 step)
Vertical Range 8 divisions
Offset Level ±4 divisions
Offset Increments 0.1 division
DC Accuracy ±3%
Time Base Range 200 ms ~ 5 ns
Time Accuracy 25 ppm
Time Display Range 10 Divisions
Trigger Type Rising, Falling, Delay-Trigger
Trigger Mode Auto, Normal, Single
Trigger Level ±4 divisions
Trigger Increments 0.1 division
Measurement Vpp, Vmax, Vmin, Vmean, Period, Frequency, Average, RMS, High,
Low, Amplitude, Middle, Rise Time, Fall Time, +Overshoot,
-Overshoot, +Preshoot, -Preshoot, +Width, -Width
Cursor Time difference, Voltage difference, FFT Frequency, FFT dbv
Equivalent Sample 4GS/s
Calibration Output 2.5V, 1kHzLogic Analyzer tabel de specificații
Model MSO-40161 MSO-40162 MSO-40322 MSO-40325 MSO-40326
Channels 16 16 32 32 32
Memory Depth
(Per Channel)
64k 128k 128k 1M 2M
Compression Mode
Max Equal Depth
64G 128G 128G 1T 2T
Compression Mode
Max Record Time(Sec)
320 640 640 5000 10000
Max Sample Rate 200MS/s
Bandwidth 100MHz
Max Compression
Ratio
1 million
Available Channels
for Compression
16
Noise Filter Support hardware glitch filter with 1 or 2 sampling width
Trigger Type Rising Edge, Failing Edge, Either Edge, High, Low, None
Width Trigger Support trigger condition that signal is greater than or less than
specific Width Time
Trigger Position Trigger position can be adjusted for occupying 10% to 90% of memory,
and the default value is 10%
Trigger Voltage Range +6V ~ -6V
Trigger Voltage Resolution 0.1V
Max Input Voltage ±30V
Protocol Decode I2C, SPI, UART, I2S, PS2, 1-Wire, USB 1.1, S/PDIF, SD 1.1/2.0, CAN Bus,
Lin Bus,3-Wire, Microwire, SSI, Miller, Manchester, SM Bus, PM Bus, Modbus,
Jtag, DMX512, LPC, SWD, HDLC, RC-5, ESPI, Wiegand, QI, HDMI CEC,
MII/RMII/GMII, DALI, GPIB, UNI/O, MIDI, FlexRay, (be on the increase)
Software Upgrade Free
Input Impedance 500KΩ / 10pFAlt tabel de specificații
OS Support Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8.1 (32 & 64) / Windows 10 (32 & 64)
Interface USB 2.0
Power Source USB (DC 5V, 500mA)
Dimension 162 x 116 x 24 (mm)
Weight 326 g
Warranty 3 years


Produsul are certificări CE și FCC.
CE FCC